Barnvakter

Igår var jag och Peter barnvakter till en febrig Joel. En viss nervositet försiggick besöket som skulle vara i tre timmar. Ingen av oss har någon större barnpassningsvana och jag levde i tron att man borde gå dit med något slags detaljerat program med aktiviteter i punktform (ni hör ju att jag kommer bli en toppen easy-going mamma). Det var bara halvt om halvt jag skojade när jag frågade fadern huruvida vi skulle förbereda något slags sång- och dansprogram, men han valde att ta det som ett skämt.

Visar sig att det ändå är rätt lätt det där med att roa barn. De är inte så krävande när det gäller spirituella aktiviteter. Först fick jag läsa om Castors bönodling, sedan spelade vi puppy-spelet. Peter var mycket pedagogisk vad gällde fuskande och jag var barnslig och vann två gånger (Joel vann en på egen förmåga!). Sedan tyckte jag att vi skulle ta det lugnt med tanke på febern, och titta på lite film. Jag var mycket sugen på Alfons och Peter på Fem myror är fler än fyra elefanter. Det blev Teletubbies.
Vad är det egentligen? Jag är fortfarande lite uppskakad. En hade en tv i magen, en åkte sparkcykel, en hade handväska och den fjärde hade en konstig kohatt på sig. Så lallade de runt utan att göra något begripligt överhuvudtaget. Då och då zoomar de in på en konstig bäbis i solen (veckans bäbis?) som skrattar. I tell you, superskumt!

Nåväl, efter att ha traumatiserats av dessa... varelser (?) lade vi pärlplattor. Det var mycket pedagogiskt med räknande och tittande på ritningar. Eftersom vi inte ville förarga fadern och modern lät vi bli att stryka plattan, men det gjorde fadern ett excellent jobb med när han kom hem (även om Joel först ansåg att modern var duktigare på strykning av plattor, medan fars specialitet på strykningsdepartementet var skjortor).

Nu tror vi (kanske) att vi kommer att bli bra föräldrar. Kanske. Fast jag slipper helst Teletubbies.

Retail therapy
Ledig dag efter jobbhelg har ägnats åt retail therapy. Jag har på sistone varit mycket duktig och sparat väldigt mycket pengar. Eftersom vi inte riktigt vet när vi får vår lägenhet såld, men däremot vet när vi får den nya lägenheten har jag sparat lite extra inför det obehagliga med avgifter för dubbelt boende. Vi ska givetvis ta en försäkring för dubbelt boende, men gissar att man får betala själv under de första månaderna.

Nåväl, idag tyckte jag att jag förtjänade att köpa fina saker till mig själv. Ovan ser ni mina nya finfina höststövlar med kilklack från Vagabond. Om kilklackar inte är så bekväma som jag har tänkt mig så blir jag besviken, för jag har intalat mig själv att kilklackar är nästan samma sak som inga klackar. Jag är ungefär lika lång som en smurf, så behöver lite artificiell hjälp.

Köpte som synes även lite tung litteratur i form av Douglas Kennedy. Tantsnusk är väl en lätt överdrift, men det är kanske inte precis någon Nobelprisvinnare. Nice hösttidsfördriv helt enkelt.

Har idag hittat det utmärkta sättet att få den där dunkande venen i Peters panna att sluta dunka. Venen i Peters panna dunkar i olika trafiksituationer, det vill säga när någon kör för långsamt, inte kör alls, inte har blinkers et cetera. Det utmärkta sättet att distrahera dunkande venen är att nynna melodin till "Knights of the round table". Funkar hur bra som helst! Borde testat för länge sedan.


Samsändning P3/P4. Ingen bra idé.


Såhär lätt är det att klippa klor på Hår av hin. Kräver bara en filt, ett par tjocka handskar och två vuxna människors kraft.

Jag har jobbat HELA helgen. I lördags såg jag inte skymten av tidningsbudet ens, fast jag lämnade lägenheten senare än vanligt, tjugo över sex. Idag kom tidningen precis när jag satte på mig skorna.

I vanlig ordning har nattprogrammet på P3/P4 försurat mina helgmorgnar drastiskt. Det är såhär: När man går upp halvsex en helgmorgon vill man ha bevis på att det finns liv på planeten fortfarande. Det känns nämligen inte alltid helt självklart. I vanliga fall lyssnar vi i vårt hushåll på P3. Men:
1. På natten samsänder P3 och P4. Och:
2. Vår radio är översvår att ratta fram rätt kanal på. Därför byter man ogärna.

Så, vad är då problemet? Jo, numera är det ett absolut måste att jag äter innan jag går till jobbet. Att titta in i väggen i ett tyst mörkt hem under frukosten känns deprimerande. Att läsa tidningen... ja, precis, den har ju inte kommit. Återstår radio. Jag vet inte hur P4 är i vanliga fall, bortsett från den där obehagliga saxofonjingeln som får varje hår på kroppen att resa sig i fasa och avsky, och som de insisterar på att spela varannan minut man snubblar på någon som lyssnar på P4.

På samsändningen av P3/P4 händer mycket obehagligt mellan halvsex och sex. Det är Jill Johnsson, Shirley Clamp, Tore Skogman med flera. Igår nådde de ett all time low genom ett hemma hos-reportage hos LASSE BERGHAGEN. Inte bara tvingas vi lyssna på hemska Lasse-visor, utan vi får höra följande: " Med en levande eld i sitt hem är man aldrig riktigt ensam". Klockan kvart i sex tvingas vi lyssna på detta pretentiösa skitsnack. Hur Lasse sitter framför sin brasa och filosoferar och skapar. Kvart i sex, I tell you!! Jag älskar inte Ernst Kirst.. äh, han den där med inredning på tv, men han har iallafall nog med vett att inte sprida sådan dynga innan ärligt folk hunnit svälja mogonkaffet ens.

På söndagar inträffar det som fram tills Lasse Berghagen-fadäsen alltid varit deras all time low: Veckans bäbis. Jo, ni läste rätt. Jag upprepar, veckans bäbis.
Halvsex på söndagmorgonen ringer programledaren upp en nybliven mor, som får berätta om sin bäbis. Förstår ni? Ville man inte ta livet av sig innan, vilket faktiskt är relativt troligt att man åtminstone haft en lätt tanke på vid den tiden en helgmorgon, då vill man det garanterat efter en skumlyssning av veckans bäbis. Missförstå mig inte, jag ser mycket fram emot att få en egen bäbis, men vem fan vill lyssna på någon befängd människa man inte känner bara för att hon just pressat ut en bäbis? En bäbis man inte känner. Klockan halvsex en söndag.

Jag vet inte om det bara är jag som är en smula känslig på morgonen, men jag har svårt att tro att folk lyssnar på detta med glädje och får en varm känsla inombords. Förutom släktingarna till den där jävla bäbisen förstås.


En bra dag


Dagens fynd: Steltontermos för under 300 spänn.Makens kanelbulleunderverk.

Vi pratar inte om gårdagen. Vissa dagar undrar jag om gravid är lika med mentalsjuk. Fortsätter jag som jag gjorde igår är jag nog snart frånskild, arbetslös och utan vänner.

Nåväl, idag har jag gett mig tusan på att bete mig som en normal människa. Dagen började med inskrivning hos barnmorskan. Hon började med att konstatera att vi såg hemskt förväntansfulla ut, vilket vi faktiskt var. Därefter var det inbokning av tider för läkarbesök, ultraljud och BM-besök nr 2, blod- och urinprov och allmän uppkollning av hur livet har varit de senaste månaderna. BM styrkte mig i att det är helt normalt att bete sig lite udda när man är gravid, vilket var en rätt stor tröst.

Tyvärr kunde hon inte höra några hjärtslag med dopplern än, så eventuellt är jag i vecka 11 istället för vecka 13, vilket är en ganska stor bummer. Iallafall var hon väldigt sympatisk och förtroendeingivande. Hon lyckades till och med övertyga mig om varför man inte ska äta blodiga köttbitar. Annars såhär långt min enda grej jag hållit fast vid att jag visst får göra. Nu får jag inte det mer. Något med EHEC-bakterier. Inte bra.

Efter barnmorskeinskrivningen har vi varit ute hela dagen i solen. Hur gött som helst att inte ligga i sängen eller vara på jobbet, utan faktiskt titta på folk. Fika på Wayne's, lunch på bagericaféet, inhandling av millimeterstor handduk från Lexington (när jag blir miljonär ska ALLA textilier i hemmet vara Lexington) och glass på en parkbänk i solen.

Nu har vi rullat köttbullar (mest Peter) och jag är fortfarande i upprätt läge! Mycket stolt!

Utifall att ni vill se vår lägenhet så kan ni göra det genom att klicka här.


Massor av äpplen

Idag blev jag väckt av min goda kollega tillika mycket goda vän, som ringde klockan 06.37. Detta var mycket ädelt av henne eftersom hon inte ville att jag skulle försova mig (åtta minuter innan vi skulle börjat). Det är bara det att idag börjar jag inte 06.45, utan 13.30. Efter mycket muttrande och mumlande lyckades jag återta min sömn och har nu haft en trevlig sovmorgon följt av en lugn frukost i sällskap av maken och en skinktiggande katt.

Igår återgick jag till sängen efter frukosten, såsom sedvanligt nuförtiden tydligen, för att dricka kaffe och se på ett gammalt Top Model-avsnitt. Det kändes försvarbart med tanke på att det regnade igår. Idag ska jag försöka undvika sängen fram tills jag kommer hem från jobbet ikväll. En utmaning så stor som någon. Jag förstår att det inte låter så för er, men bli gravida så ska ni få se själva!

Lite gravid-trivia som jag inte vet om ni vill ha följer här: Det är fascinerande hur mycket föda som kan få plats i en människa. I förra veckan samexisterade följande i mitt mag- och tarmsystem: Två middagar, två luncher, tre frukostar, sex äpplen och två päron. Samtidigt! Tänk att allt rent fysiskt får plats! Kanske inte så konstigt att man omstundom känner sig lite bloated. Kan meddela att mina portionsstorlekar inte är något man skojar bort. Inte precis lady like, utan snarare bastanta måltider. Tydligen är det dock fullt naturligt att maten stannar kvar länge i systemet när man är gravid. Men ändå. Läskigt!


Valvaka

Sitter på nålar framför valvakan. Jag och Peter röstar inte samma och har haft vår del av hätska argumentationer genom åren, varav den värsta under en semestertripp till Tunisien när vi faktiskt somnade som ovänner.
 Efter det har vi hyfsat lärt oss att undvika politiska diskussioner. Idag tror jag till och med att vi nästan kom överens om att oavsett kvällens vinnare så kommer iallafall en av oss att vara glad. Då hade vi visst förträngt det enda onda som nu fått oss båda ur slag. Att få in SD i riksdagen är verkligen inget som någon av oss ser som något positivt.

För övrigt sitter jag och hetsar upp mig över FI- och PP-röstare som inte får något inflytande överhuvudtaget, men däremot tillsammans verkar utgöra en procentsats som kanske hade kunnat hjälpa endera blocket att få majoritet och därmed minskat SD:s kommande inflytande. Bättre när man har en hjärtefråga att sätta sig in i vad de etablerade partierna tycker i frågan och rösta så att man påverkar på ett positivt sätt. Min väna mor sa i min ungdom att en blankröst är en röst på sossarna (ingen direkt socialdemokrat, min mor). Jag säger en PP-/FI-röst hjälper till att skapa en klen minoritetsregering.

En parentes i det hela är frågan: Vad gör clownen Bert Karlsson i en seriös valdebatt i SVT?

Vi avslutar med en okaraktäristisk bild på Hår av Hin. Hon är väldigt söt när hon vill.


Lördag


Vår litterära katt.

Efter ett tiotimmars sömnmaraton vaknade jag imorse och var precis lika trött som tidigare. Det är underbart. Lyckades efter frukost att INTE gå tillbaka till sängen, utan faktiskt in i en dusch och vidare till bondens marknad på Drottningtorget. Hur charmigt som helst med rapsolja från Österlen, svenska äpplen och tomater. Kände mig hemlig och huslig och som att jag skulle haft med sig en flätad korg till varorna och schalett i håret.

Ikväll kommer Peters systrar och en svåger samt en systerson på middag. Peter gör Wallenbergare. Jag är ju ingen eminent matlagare, men brukar försöka bidra med något. Vid tidigare tillfällen har jag kört Skagenröra i krustader (tror jag att det heter) och innan dess provade jag en fiaskokaka som hette Fransk chockladtårta. Blev inte alls god som jag hade tänkt, och kunde nog använts som mordvapen om den slungats på rätt sätt. Idag har jag gjort Lyxig kladdkaka. Den luktar mycket gott, men är också väldigt platt och just nu vägrar den släppa från botten på formen FAST JAG HAR SMORT OCH BRÖAT DEN JÄTTEFINT!! Jag sitter här (på Peters initiativ. Annars hade jag nog stått och bankat maniskt på botten med en hammare för att få den att lossna) och väntar i lugn och ro på att den ska svalna så att jag på ett försiktigt sätt kan ta bort botten. Såhär ser den ut nu:


Vanvettigt underhållande

Det här är vanvettigt roligt! Stackars paret sitter och berättar något supertragiskt, men så fort programledaren hör killens röst bryter han ihop och asgarvar. Klassiskt fast man inte förstår vad de säger.


Till Niklas Stenhård

- Ni vet hur man ibland googlar sitt eget namn?
Det sa vår mäklare idag, precis innan han skulle gå efter fotograferingen.
- Ja, jo, sa jag artigt.
- Det är en trevlig blogg du har.

Jag minns inte riktigt vad som yttrades härefter. Kände mest hur allt blod lämnade huvudet och på tsunamisätt svallade genom resten av kroppen och orsakade enorma svettvallningar. Som Monica i Vänner sa efter att ha glömt bjuda Rachels mamma på Rachels baby shower: "Oh my god, my ass is sweating!".
Jag har för mig att jag på något vis försökte be om ursäkt, men jag minns ärligt talat inte riktigt, för jag skämdes djupt och innerligt samtidigt som jag försökte tänka tillbaka på hur illa blogginlägget faktiskt var.

Jag har läst det nu. Tio gånger. Det är givetvis tänkt att vara humoristiskt. OCH en väldig god kritik till hans gympapass som är så populärt. Bara för att jag är för lat för att gå upp på lördagsmorgnarna och träna betyder ju inte det att de som gör det är konstiga. Eller, kanske bara lite konstiga. Och ALLA svettas ju på gympapass. Det är ju meningen. Menar förstås inte att han är svettig i mäklartjänsten, för det är han alls inte. Idag var det ju jag som stod för svettandet till exempel. 

Inte klok-uttalandet syftade givetvis också gympandet. Hade vi valt en mäklare som vi inte tycker är klok hade vi inte själva varit riktigt kloka. Eller, ja, jag känner mig kanske inte värst klyftig just idag, men det är garanterat inte pga mäklarvalet.

Kort sagt, kära vänner, och Niklas (om du någonsin vågar dig in på denna blogg igen), mina innerligaste ursäkter för klumpiga blogginlägg. Har dessutom fått mig en rejäl läxa vad gäller att ha folks namn med i min blogg. Jag må ha en högskoleutbildning, men jag är inte så värst smart visar det sig.  Om ni ursäktar ska jag gå och dra något gammalt över mig nu.

Choklad

Summan av lasterna är konstant. Vinet och cigaretterna är borta från livet. Jag ersätter dem med frukt och motion. Nä. Jag ersätter med massor av mat och har just drabbats av ett slags onaturligt sug efter choklad som jag tidigare bara fnyst åt.
Det ligger choklad i kylen. Frukt och mandel. Jag försöker låta bli att äta den.

För övrigt, de som säger att frukt är godis är riktigt konstigt folk.

Inatt drömde jag att jag plockade upp en fimp från trottoaren och rökte den. En BLEND-fimp.
Det är ändå fem veckor sedan jag rökte sist. Det är 700 cigaretter som jag inte rökt. 1680 spänn som jag inte spenderat. Nå, det där sista var inte ritigt sant. Efter två rökfria veckor belönade jag mig själv med massa Estée Lauder-grejer, som uppmuntran liksom. Smörjelse för min rökskadade hy if you will. Chokladen motverkar dock Estée, så antar att summan av lasterna är konstant även där. Dammit.

Tidningsbudet- en följetongNytt från Nobeltorget:

- Ungdomsgänget har avancerat in på vår gård. Det var iochförsig bara en tidsfråga innan det skulle hända.
- Idag tog tidningsbudet långsovmorgon. Såg inte ett spår av honom ens på vägen till jobbet klockan kvart över sex imorse.

Igår träffade jag honom i trappan kvart över sex. Nu tror ni att jag på ett rakryggat sätt stod upp för mitt långvariga missnöje med den sena ankomsten av min morgonlektyr på ett ärligt men ändå konstruktivt sätt. Det gjorde jag inte. Jag hälsade glatt med en blick i samförstånd som sade "här träffas vi klippor som bär samhället när ingen annan är vaken". Jag var en hårsmån ifrån att säga något klämkäckt om morgonstunder med guld i munnen bara för att bonda.

 Jag är en riktigt fåntratt. Det var liksom inte så att ilskan över den sena tidningen runnit av mig, snarare tvärtom. Min egentliga tanke var "Jojo, passar att dyka upp NU. Som du ser är jag ju redan på väg till jobbet. UTAN att ha läst den morgontidning som mina surt förvärvade slantar går till! Vissa måste ju komma i tid till jobbet!!"

Jag är nog en sådan där passivt aggressiv typ som skyr konflikter i verkliga livet och njuter av att skälla ut folk i mitt eget huvud. Huvudet där ett bultande kärl kommer att brista av all återhållen ilska.
Nä, självklart inte. Jag skällde ut en transportör på jobbet istället. Han hade faktiskt förtjänat det, och det var HAN som började vara otrevlig. Och häromdagen skällde jag ut en sjuksköterska i kommunen över telefon. Hon förtjänade också det. Typ. Nä, det gjorde hon inte. Men jag framförde en lam ursäkt via en kollega som skulle ringa henne senare på dagen. Är det fortfarande ok att jag skyller på graviditeten?

 


Dynamit

Stackars den där bombmannen i Köpenhamn. Fatta misslyckat uppdrag. Om vi bara ponerar över syftet med att gå in på en allmän plats med sprängämnen på kroppen, så är det gissningsvis att man ska ta död på sig själv (för att på mystiskt sätt erhålla bra plats hos Gud) plus då den bonus att man tar död på ett gäng danskar.
Den här killen har inte bara misslyckats med att ta kål på sig själv, han har dessutom inte dödat, inte ens skadat, en enda dansk. Undrar vad big boss har att säga när han återvänder till huvudkvarteret. Stackars kille...


Illa

Vi välkomnar illamåendet tillbaka. Mår superilla sedan ett par dagar tillbaka. Först blygsamma gästspel precis innan sänggåendet och igår ett lite längre framträdande under eftermiddag och kväll. Idag har jag mått illa precis hela dagen.

Har dock lyckats återbörda badrummet till ordinarie efter målningen (hur snyggt som helst! Badrummet är som nytt) samt ett besök på IKEA med inhandling av sista pimp-varorna till badrummet (badrumsmatta och ny tvättkorg), billig korv och nya favoriten: kanelbulle. Därefter var det åter till sängen där jag har legat resten av eftermiddagen i form av stor barbapappa.

Igår var jag och Jenny på Bröderna M. När servitrisen kommenterar att man inte dricker och undrar om man har något att berätta, då har man druckit vin ett par gånger för mycket på samma ställe.

Ni som ringer och som jag inte har ringt tillbaka, jag kommer att ringa er så fort jag mår en smula bättre. Är dåligt social just nu, men ska bättra mig.


Ny lägenhet!

Nå, vad sägs om utsikten från balkongen i VÅR NYA LÄGENHET!!?

Äntligen: Adjö Nobeltorg, adjö ungdomsgäng, adjö snoozande tidningsbud som inte levererar Sydsvenskan förrän halvsju och adjö bajsnödiga småbarnsföräldrar till grannar!
Goddag havsutsikt, goda vänner i närheten, parker och stadslivet inom nära räckhåll!

Vår nuvarande lägenhet är dock på god väg att bli rejält uppfräschad. Peter har målat och fräschat upp både hallen och köket, och är på god väg att förvandla vårt maniskt blå badrum till ett stilfullt vitt badrum. Nästa vecka kommer svettiga mäklaren hit med en fotograf och tar finfina foton på vår uppimpade lägenhet, som vi sedan förhoppningsvis får hutlöst mycket pengar för. Eller bara utgångsbud går också bra.

Idag har jag varit antikrist på jobbet. Jag skyller allt sådant på graviditet, men sanningen är den att jag varit antikrist vid en hel del tillfällen innan jag blev gravid också. Hoppas att folk har glömt det och bara tycker synd om mig och låter det passera pga hormonerna.


TV

Det bästa med hösten är alla finfina tv-program. En nygammal favorit är Wife Swap på Tv 4+. Man ska nog inte köra en feministisk djupanalys på programkonceptet, iallafall inte om man är feminist som jag, men det måste motvilligt erkännas att det är briljant tv-underhållning. Ikväll är det en rastafarifru som byter plats med en militärt strukturerad fru med scheman för allt. Jöpp, upplagt för konflikter. Man måste älska det!

Needless to say har tv-årets höjdpunkt premiär idag. Ja, jag vet att jag är sorglig, men Idol är ändå det bästa som händer tv, alla kategorier. Eller, iallafall var det det det året Amanda Jenssen var med och nu hoppas jag på att det ska inträffa igen. Kanske detta året. Kanske. Man ska tyvärr inte glömma fiaskoåret som gav oss katastofen Anna Bergendahl, men det torde preskriberas snart. Förvisso ganska imponerande med en 18-åring som ser ut som en pigg 80-åring, men det var enda behållningen.

Har jag nämnt att jag älskar att bo vid Nobeltorget? Idag gick jag förbi ett polistillslag med piketbuss och polishundar i huset bredvid Coop. Klockan 15.30. Stod inte ens på Sydsvenskans hemsida vad det var. Bara en vanlig dag på Nobeltorget troligtvis.
Den dagen vi ska ha visning av vår lägenhet ska vi ha kaffekalas där ungdomsgänget brukar sitta. Brölande ungdomsgäng säger liksom inte "köp mig". Apropå lägenhet hoppas vi nu på en trea på Ribersborg. Igår lackade vi ur när vi fick ett motbud (lägenheten har legat ute i TRE veckor) och gav ett bud på 80 000 mer. Får vi inte den på det får vi leta vidare. Igen.

Utmattad


Dagens tips från mig: Tycker ni om att sova och vill ha en bra ursäkt till att få göra det hela tiden, bli gravida!
Jag är så omänskligt trött att det är helt absurt. Jag är pigg som en 85-åring. Bortsett från att 85-åringar vaknar tidigt när de gått och lagt sig vid sextiden. Jag kan gå och lägga mig vid sextiden OCH sova länge nästa dag. Ok, sex var kanske lite överdrivet, men nio är inte precis en ovanlig tid för sänggående nuförtiden.

Igårkväll somnade jag gott i soffan till Shutter Island, som ändå var en bra film. Sov till halvelva i soffan, för att sedan efter att ha blivit väckt tio gånger av Peter, flytta in till sängen för ytterligare tio timmars sömn. Det makalösa är att jag nu, klockan halvfyra på eftermiddagen, är lika trött som om klockan vore halvelva på kvällen (=mycket sent för mig). Försöker få i mig en kopp kaffe för uppiggande effekt. Tyvärr smakar kaffe bäver nuförtiden, och Red Bull får man inte dricka när man är gravid.Idag har jag köpt en ny klänning som framhäver den byst som ökat i storlek och döljer den mage som också ökat i storlek. Magic! Är mycket upprörd över att ingen berättat för mig att man växer på bredden. Jag trodde bara att man skulle få en mage som gick framåt/utåt, inte att man skulle bredda ut sin lekamen i form av saccosäck. I mina forna jeans ser jag ut som en (ett?) av de muffins som jag ständigt sätter i mig på jobbet nuförtiden. Ok, ok, inte bara att skylla på graviditeten, men jag tänkte att kalorierna från godiset skulle jämna ut sig med tanke på allt vin jag inte dricker. Status quo på ett sätt. Iallafall, klänningen ska bäras på Crazy Catladys födelsedagskalas i Trelleborg. Ska bli mycket kul, bara jag håller ögonen öppna längre än vanligt.

Imorgon blir det fler lägenhetsvisningar. Vi fick inte den vi ville ha. Jag har inte panik. Bara en dag denna veckan har jag haft det, och då blev jag ÄNNU tröttare, så har inte panik mer. Självbevarelsedrift.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!