Kom igen maken, vad skulle vi annars göra?

Man får förstå maken. Vi har ägnat en mycket stor del av vårt gemensamma liv åt att hata Håkan Hellström. Kritikerna har sagt: "Giganten Hellström!". Vi har replikerat: "Han kan inte sjunga!!".
Kritikerna har sagt: "Vårt lands störste poet!". Vi har replikerat: "Skriv dikter då, men sjung för fan inte!!".
Kritikerna har sagt: "Håkan har gjort det igen!". Vi har replikerat: "Men... men... alltså... Dö! Han kan ju inte sjunga!!! Vad är det för fel på er? Är det vi som är dumma i huvudet? Är kejsaren naken? Är vi nakna? Har ni rökt på? Eller är det vi som har gjort det? Vad fan är det som händer? Är hela världen uppp och ner? Eller... kan han verkligen sjunga? Är det vi som är döva?".
 
Så häromdagen när maken i arg protest stängde av radion när "Kom igen, Lena" satte igång och jag förfärat uppmanade honom att genast sätta på radion igen med orden: "Men, vad fan! Vad gör du!? Det är ju en klassiker!" då kanske man kan förstå att han blev lite förbryllad. Jag skulle inte ha börjat sittdansa till den dock. Det var då han tittade på mig lite som en ledsen hundvalp och lite med den avsmak som en husse vars katt släpat in en halvt ihjältuggad fågel in på hallmattan skulle titta på sin katt. Det är inte ofta man möter den blicken i ett äktenskap. Men det är då det är förbaskat fiffigt att använda sig av frasen: "Det är för sent. Du har redan gift dig med mig!". Och också, om det första inte hjälper, det lite mer vetenskapliga: "Den är undantaget som bekräftar regeln". Eller så är man bara tacksam över att man har sex månaders betänketid gällande skilsmässa när man har barn. Han kanske hinner glömma?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!