Hoppsan doppsan och Snoris Boris

Efter att ha filosoferat lite över vem jag en gång varit och vem jag nu är bestämde jag mig för att surfa bakåt lite i bloggen så som den såg ut innan lillfisen planerades och till slut anlände. Vad jag baserar ifrågasättandet på är att jag numera kan säga saker som följer:
- "Snoris Boris" när jag torkar bort snor från lillfisen.
- "Hoppsan doppsan" när jag tappar något eller slår mig.
- "Vilken biff! Biff á la Lindström!" när jag ser en mycket pumpad ung man gå förbi på stan.

Hopplöst! Hoppsan doppsan?! Vem pratar så?! Måste man bli hopplöst pinsam och efter bara för att man blivit mamma? Ja tydligen. Nåväl, åter till mitt surfande tillbaka i min egen bloggosfär. Här är ett litet urklipp från 2010:

På söndagar inträffar det som fram tills Lasse Berghagen-fadäsen alltid varit deras all time low: Veckans bäbis. Jo, ni läste rätt. Jag upprepar, veckans bäbis. Halvsex på söndagmorgonen ringer programledaren upp en nybliven mor, som får berätta om sin bäbis. Förstår ni? Ville man inte ta livet av sig innan, vilket faktiskt är relativt troligt att man åtminstone haft en lätt tanke på vid den tiden en helgmorgon, då vill man det garanterat efter en skumlyssning av veckans bäbis. Missförstå mig inte, jag ser mycket fram emot att få en egen bäbis, men vem fan vill lyssna på någon befängd människa man inte känner bara för att hon just pressat ut en bäbis? En bäbis man inte känner. Klockan halvsex en söndag.

Och nu ska jag svara. The hoppsan doppsan-me då vill säga. JAG! JAG vill lyssna på det! För när man är vaken med en bebis sedan klockan fem på morgonen så kan det vara rätt jävla skönt att få höra att någon annan huld moder därute också är vaken med en lika morgonpigg telning, och att inte hela världen egentligen faktiskt kunnat gå under för allt vad det ser ut som när man tittar ut genom fönstret vid den tiden. Så är det alltså. Hoppsan doppsan-jaget vs. en flaska vin per dag-jaget 1-0. Tillsvidare iallafall.

Törnrosa

Efter ännu en natt med ständiga uppvak börjar jag känna mig rätt avundsjuk på den där Törnrosa alltså. Tänk att få sova i hundra år. Jag ser liksom inte problemet i det. Förutom eventuella trycksår, men man vänder väl på sig då och då. Och tänk bara vad smal man skulle vara sedan efter hundra år när man vaknade. Jag ser bara fördelar.

Idag har vi något så ovanligt som inget planerat. Ja, alltså, bortsett från att jag har en uppgift som ska vara inlämnad senast imorgon som är ganska långt ifrån färdigskriven, men det visar sig vara en utmaning att få den sammanhängande koncentration som krävs för att svara på de sista fyra frågorna samt skriva en intressant diskussion som sammanfattning, så det får nog skjutas upp till morgondagen då maken är ledig och på barnpassningsdetaljen.

Nej!

Idag regnar det och regnet ackompanjeras av en mycket missnöjd dotter som trots sänggående klockan 20.30 igår slog upp sina ögon först 03.30 och sedan 05.20. 05.20 var visst morgon, om än en ganska missnöjd sådan. Fast kan man vara mer än missnöjd vid den tiden på morgonen?

Nu har hon en nej-dag. En nej-dag innebär att allt är nej. Äta är nej. Sova är nej. Vara på golvet är nej. Sitta i knät är nej. För att inte bli alldeles tokig antar jag att jag får se det som en utmaning. Kanske kan hon muntras uppp av lite kyrkligt budskap senare idag. Here's hoping.

Vikten av goda vänner och en god natts sömn


Denna bild summerar en underbar liten tripp till de fina vännerna i Mellbystrand. Vi har blivit bortskämda med vin en masse, god mat och härligt umgänge. Samt, tack vare farmor, en hel natts ostörd sömn, då lillfisen blev kvar på den södra sidan av Hallandsåsen medan vi reste över till den norra sidan.

Fast det visade sig att det nog var farmor och farfar som tröttade ut dottern istället för tvärtom.

Inte precis Top Model

Åh vad jag älskar min dotter! När hon ser den här bilden säger hon: "PAPPA!".

 

Och när hon ser den här bilden säger hon... MAMMA!

Tack. Tack så hemskt mycket, älskade barn.


Ständigt dessa stammar

Idag har vi lägenheten full av stambytare och alla våra grejer utspridda på golvet igen. Detta efter ännu en natt av febervak. Själv försöker jag vara sådär naturlig som man alltid försöker vara när ens hem har besök av tre killar som springer ut och in, tömmer ut ens privata grejer på golvet och borrar hål med jätteborrar i ens väggar. Alltså inte ett enda dugg naturlig. Snarare sitter jag och funderar över vart jag kan fly och hur jag snabbast kan fly dit. Med en 39.5-gradersbebis i släptåg. Positivt är att hantverkarna verkar vara grade A underhållning för lillfisen. Hon sitter på golvet och tittar på dem och vinkar, vilket ger mig all tid i världen att skriva det här blogginlägget. Alla moln har en silverkant antar jag.

Djur vi minns.

Truman show?

Vad det verkar så är jag, maken och lillfisen en del av någon slags Truman show-experiment. Ni vet den där filmen där Jim Carrey spelar huvudrollen i sin egen såpa utan att veta om det. Man kan bara sluta sig till det efter att konstatera att lillfisen är sjuk. Igen. Och att jag och maken varit vakna varsin del av natten med henne. Igen. Och att de håller på att jobba med våra stammar. Fortfarande. Det enda positiva denna gången är att maken åtminstone är ledig idag, så att vi kan dela på omvårdnaden av lillfisen som nu har 40 graders feber. Ingen av oss kan sova, för de borrar med Hallandsås-borrar i trapphuset hela dagarna, så vi flyr till Bjärred. Igen. När folk pratar om att man ska gilla läget, är det såna här lägen de pratar om då?

Barnsäkrat

Efter att ha varit i ett hem som är så långt ifrån barnsäkrat som ett hem kan vara, det vill säga fullt av ljusstakar, tävlingscyklar och glasbord är vi nu åter i hemmets trygga vrå där nu inte ens frigolit kan hittas och stoppas i munnen. Tror jag iallafall. Vi slappnar av rätt mycket båda två.

Jag säger ju att hon kommer att få Nobelpriset en dag! Vad behöver man mer på en promenad? Telefon, solhatt, spännband, en boll och en ring. Smart!


Byrå till lillfisen

Kvinnor kan! Det bestämde jag mig för idag och monterade ihop en IKEA-byrå. Eller, alltså, jag svor rätt mycket, fattade ingenting en sväng och höll mycket på med att se till så att lillfisen inte svalde skruvar och plugg, slog sig själv i huvudet med hammaren eller petade hål i sin gom med stjärnskruvmejseln (ser ni hur jag helt och hållet bara typ fattar lingot i hantverkarvärlden? Jag bara typ "stjärnskruvmejseln" som värsta snickaren, typ!).
Och så ska jag nog erkänna att jag fick lite handräckning av makens kompis, som egentligen bara skulle komma över och låna en grej när han wallraffades av mig med meningar i stil med: "Men, alltså, den här bilden, vad BETYDER den egentligen?". Så när han egentligen var på väg härifrån ungefär tio gånger slutade det med att han la saker och ting på rätt ställen och visade var jag skulle skruva i vad. Och hjälpte till med att se till så att lillfisen inte skulle dö kvävningsdöden. Hon har dock ätit ett par bitar frigolit i obevakade ögonblick, och eventuellt också lite trädamm som kom med byrån. Bättre det än hammare i huvudet.

Kli i huvudet. Typiskt "alltså, är det de här pinnarna jag ska skruva fast mojänger i?-"gest.

Hamrar! Och bilden är inte ens arrangerad! Jag hamrade på riktigt!

Lillfisen själv var mycket engagerad i arbetet och innan hon petade in skruvmejseln i gommen försökte hon faktiskt skruva i en skruv i byrån.

Bajsa?

Ok. En gång är ingen gång. Men vad är två gånger egentligen? På Netto häromdagen övade dottern röstresurserna. Med klar och hög stämma övade hon med frasen "bajsa, bajsa, bajsa, bajsa". Fast det lät mer som "BAJSA, BAJSA, BAJSA, BAJSA, BAJSA". Idag på Systembolaget var det dags igen. Helt oskyldigt började hon med att peka ut lokalens lampor för mig. "Lampa. Lampa. LamPA! LamPA!" Sedan började hon skandera sitt namn. "Bella, Bella, Bella, Bella, Bella." Så står man där, invaggad i falsk säkerhet med världens sötaste unge. Ler stolt. Och då kommer det, helt utan förvarning. Skanderandet av det egna namnet övergår plötsligt och helt utan förvarning i ett: "Bajsa, bajsa, bajsa, bajsa!" Tourettes syndrom?

Flykten till Bjärred


Hit flydde vi igår när hela klädkammarens innehåll kräkts ut i resten av lägenheten och vi inte hade plats för vare sig oss själva eller lillfisens långa armar och pilliga tendenser.

Häng i trädgård på filt var bättre än flaskor med lacknafta och klorin i vår lägenhet.

Man makes fire! Cooks meat!

Jag tog inga foton klockan halvfem imorse när dottern tyckte det var dags att vakna. Jag var liksom inte riktigt på humör för det.

Stambyte och huvudbonader


Såhär ser det ut här hemma idag. Ångest. Vår walk in closet har tömts på allt sitt innehåll eftersom det imorgon kommer män med stora borrar för att göra hål till stammar. Eller något dylikt. Igår, när det regnade, var vi ute och promenerade. Idag, när det är sol, tömmer vi garderob. Begåvat.

Lyckligtvis hittar man roliga huvudbonader när man tömmer garderoben som gör sitt till för att muntra upp stämningen något.

Noo-Noo suger upp tubby-brödrosten

Visst. Ni sa det allihop när vi drev med fenomenet. Vi sa att det aldrig skulle hända. Ingen unge of ours skulle någonsin utsätttas för det. "Astrid Lindgren!", skanderade vi. "Höhö, ni får väl se!", sa ni. Och ni hade rätt, ok! Ni hade rätt, so help us God!

Med avsnitten "Åh åh!", "Tubby-grötmaskinen blåser bubblor!", "Plopp, plopp!" och "Städa upp Noo-Noo!". Tydligen ska vi också få skåda hur Tinky Winky marscherar och beskåda hur Dipsy tittar på när Laa-Laa dansar en härlig dans. Ska bli kul. Att se en bisarr filtfigur titta på när en annan bisarr filtfigur dansar en härlig dans. Det ska det verkligen.

Ett behov av att försvara mitt inköp för maken kom redan innan jag faktiskt betalat för filmerna (2 för 99:-). Jag kom fram till följande:
1. De är BBC-producerade! (Se höger hörna på fotot. Lite ur fokus, men det står faktiskt BBC!)
2. De var billiga, ok!

Lillfisens enda kommentar till det hela var ett simpelt "Vov-vov!" när hon såg framsidan. Sedan fick hon tugga på fodralet i kön till kassan, för hennes hulda moder hade tappat bort hennes napp någonstans på Limhamn. Imorgon ska vi se om hon diggar Laa-Laas härliga dans.

Såhär är det på riktigt

Föreställningar jag hade om sjuka barn innan jag fick barn:
1. De sover mycket.
2. De ler matt medan man baddar dem på pannan med blöta handdukar.
3. De sitter sött och äter kanelbullar och dricker saft i köket.

Föreställningar jag hade om föräldrar till sjuka barn innan jag fick barn:
1. De sitter mycket framför tv:n och äter choklad.
2. De baddar febervarma barnpannor med blöta handdukar.
3. De donar och bakar i köket med fin femtiotalsschalett på huvudet.

HUR DET VERKLIGEN ÄR (och tro mig, jag har mer erfarenhet av detta än av mycket annat):
1. De sover. Och när jag säger att de sover så menar jag att de inte sover ett endaste dugg.
2. De vill inte baddas på pannan med några blöta handdukar. Det kommer nämligen i vägen för de vilda lekarna som försiggår precis som vanligt.
3. De äter ingenting. På sin höjd lite välling. Och en kvarts portion gröt i utbyte mot att en tidning fick smulas sönder och kastas på golvet under tiden.

Själv har jag alltså ätit inte så mycket choklad framför tv:n, inte baddat någon het panna, inte sovit mer än i 30-minutersstötar det senaste dygnet och jag har förbaske mig inte haft någon lust att sätta någon femtiotalsschalett på mitt huvud. En kanelbulle hade varit gott, men inga sådana har bakats heller. Jag har däremot bytt fem blöjor med sjukbajs (fråga inte. Tro mig, fråga inte) och fascinerats över att lillfisen som sovit precis lika lite som jag själv har energi till att ranta runt hela lägenheten med 39 graders feber. Är det jag som börjar bli gammal?


Kyrkhångel

Igår tog jag med mig lillfisen till kyrkans öppna förskola. Ni vet, vi är ju väldigt religiösa i vår familj och tycker det är sunt med lite hederliga kristna värderingar, typ att man ska vända andra kinden till och aldrig skåda given häst i munnen. Den sortens grejer. Isabelle gick ut starkt med att efter att ha blivit nedläppt på gräsmattan i rask takt tungkyssa en yngre kille på ett ganska brutalt framåt sätt. Nyhetens behag svalnade snabbt, varpå hon försökte äta upp två tusenskönor och när det inte gick vägen kröp hon över till en annan filt och hostade en yngre bebis rätt i ansiktet. "Ehrmm" hostade jag då till nervöst, för man vet ju aldrig hur bacillrädda folk egentligen är och i sanningens namn satt de ju mest på sin filt, minding their own business liksom, när Isabelle bara paraderade fram som Tyskland över Polen och hostade deras unge i munnen.

Sedan var det dags att gå in på sångstund. Ni vet när man sjunger om att man fått sin kropp av Gud och ska vara tacksam för att man kan röra den och sånt där basic stuff som man ska lära sig redan i tidig ålder. Redan innan jag hunnit ta av mig skorna hade Isabelle i rask takt hunnit krypa fram till kille nummer två för en rejäl långtradare. Sångstunden passerade tack och lov under lite lugnare former under vilka Isabelle faktiskt satt i mitt knä under hela 30 minuter. Efter all kristendom och allt hånglande vet jag inte riktigt vem av oss som var tröttast, men eftersom det är lillfisen som får åka vagn och inte jag, så var det hon som slocknade. Min far, legendaren, somnade faktiskt en gång under en svampplockningstur i skogen, men jag verkar inte ha ärvt just den specifika talangen. Tur för lillfis, för hade jag somnat under promenaden hade ju inte vagnen fortsatt rulla henne behagligt till sömns.

Utmaningen mottagen och utförd

Ok, för ett par dagar sedan blev jag utmanad av Antigonish och har till och med börjat svara på det en gång för att direkt inse hur svåra frågorna var och suddat ut hela kittet och loggat ut mig. Men tyvärr har jag svårt för att släppa en utmaning, så nu ger jag mig på det igen.

1. Vilken är din bästa egenskap?
Gud. Varför är det alltid så svårt att skriva något positivt om sig själv? Jag är ödmjuk. Det är jag faktiskt. Jag gör sällan fel, men när jag någon gång faktiskt mot allla odds gör det så är jag väldigt duktig på att be om ursäkt. (Det här ser inte ni, men nu sitter jag och skrockar belåtet för mig själv.)

2. Vilken är din sämsta egenskap?
Att jag är passivt aggressiv. Det irriterar mig att jag inte kan sluta vara det, även om jag faktiskt försöker att tänka på det mycket. Kan till exempel irritera mig outsägligt mycket på folk som cyklar på trottoaren och går in i mig på stan. Är dålig på att bara rycka på axlarna åt sånt.

3. Hur tror du att din omgivning ser dig?
Det undrar man väl alltid. Jag tror nog att folk ser mig som lite hård. Jag tror också att folk kan känna att de har svårt att komma mig inpå livet, vilket nog beror på att jag har ganska svårt för att vara mig själv med folk jag inte redan känner väldigt väl.

3. Favoritmat?
Något med spagetti är en klar favorit. "Något" kan vara allt från en klassisk bolognese till en gräddig köttsås.

4. Bästa semesterminne?
Helt klart min och makens bröllopsresa. Tre dagar i Rom och elva dagar på lyxhotell i Sorrento. Vi åt gott, drack massor med vin, badade, solade och spelade yatzy.

5. Värsta semesterminnet?
Första gången jag och maken slutade röka sparade vi de pengar vi tidigare lagt på cigaretter i en whiskeyburk. På ett halvår blev det rätt mycket pengar, och vi la dem på en resa till Tunisien. Hotellet sades vara fyrstjärnigt. Till frukost hade de koncentrerad saft som de låtsades vara juice. Vid skinkan satt det ett foto på en smutsig gris i en svinstia. Lite sådär "Vi får väl servera det här äckliga köttet från ett orent djur, men se bara! Se på bilden vad det är för äckligt djur ni sitter och smaskar i er! Jojo, smaklig spis, för all del, smaklig spis! Men till himlen kommer ni minsann inte!"

Dag två kände vi oss tvungna att byta rum, då vårt underbara rum med utsikt mot havet varit lite som en nattklubb, då en tunisisk herre med mikrofon och ett antal andra människor varje kväll (tydligen) körde ett "spectacle" som var tämligen högljutt och från vår sida vanvettigt ouppskattat. Vårt nya rum med utsikt mot en bullrig och högt trafikerad gata var mycket bättre dock. Bättre ur ett ettstjärnigt-billigt-hotell-i-Paris-synvinkel. Och det faktum att vi kunde sova en liten smula bättre.

Den tunisiska maten smakade inte bara illa, utan gjorde oss också magsjuka. Tyskar snodde de bästa platserna vid poolen klockan fyra varje morgon och man blev visiterad varje gång man gick in på hotellet efter att ha varit på stan, för man fick inte ta med sig något ätbart eller drickbart in på hotellet. Inte minsta vattenflaska eller chipspåse. Det tunisiska vinet smakade anus och annat vin fanns inte att uppbringa vad det verkade. En kväll började jag och maken dessutom diskutera politik och blev så sura att vi inte pratade med varandra på ett helt dygn. Jag kan också meddela att det rökstopp som föranlett resan fick sitt effektiva slut just på denna resa. Herrens vägar är verkligen outgrundliga.

6. Fulaste plagget du äger som du trots allt inte kan slänga?
Jag är ganska duktig på att slänga saker faktiskt. Kommer inte på ett enda. Däremot är jag legendariskt duktig på att köpa kläder som är för tighta och får mig att se ut som en stoppad korv. Det borde jag verkligen sluta med.

7. Din största inspiration/förebild?
Så svårt. Just nu handlar mycket om hur man är en bra mor. Isabelle är ju fortfarande liten, men jag tänker mycket på hur jag vill att hon ska ha det under sin uppväxt och hur man gör för att uppfostra en stark och självsäker människa. När jag var liten hade jag en dagmamma som var helt underbar. Kärleksfull, varm och glad fick hon mig att känna mig som en i familjen och idag när jag tänker på hur en bra mamma är, så är det hennes ansikte jag ser framför mig. Hon har två egna döttrar som idag är vuxna, och jag har alltid varit lite, lite avundsjuk på dem som fått växa upp med en sådan underbar mamma. Just sådan skulle jag vilja vara som mor.

8. Något du inte skulle göra ens för en miljon?
Vika ut mig. Jag tycker att utvik är att sälja ut alla kvinnor och nedvärdera oss som människor. Jag förlorade all respekt för blondinbella när jag hörde att hon vikt ut sig. En ung tjej med åsikter och entreprenörsanda som bara understryker gamla mossiga värderingar om att kvinnor ska bedömas efter sitt yttre. Jag vet att hon menade att göra motsatsen, men bara behovet av att en kvinna ska behöva vika ut sig överhuvudtaget gör mig matt. Hon har uppenbarligen inte fattat ett skit, och det gör mig ledsen.

9. Hur ser ditt liv ut om 15 år?
Åh, om 15 år sätter jag klockan på 04.30, går upp och dammsuger och spelar lite trumpet utanför Isabelles rum innan jag går och lägger mig igen och sover till elva.

10. Något du ångrar?
Att jag inte tog skolan på mer allvar och satsade på toppbetyg. Jag fattade nog aldrig riktigt det där med att det var viktigt att plugga för att kunna bli något bra i vuxen ålder. Nu går jag här och dregglar i Fridhems villakvarter och undrar vad man gör för att ha råd med så fina hus.

Och nu, mina vännner, nu är det ER tur! Alla som känner sig manade har nu den underbara uppgiften framför sig att svara på följande tio frågor:

1. Vad irriterar dig mest av allt?
2. Vad är du rädd för?
3. Hur gör man dig riktigt glad?
4. Om du var en kändis, vem skulle du vilja vara då och varför?
5. Vilken artist tröttnar du aldrig på att lyssna på?
6. Vilken är den finaste komplimang du någonsin fått?
7. Vad skulle du jobba med om du fick välja helt fritt?
8. När grät du senast?
9. Den bästa tv-serie som någonsin gjorts heter?
10. Finns det någon bok du läst om mer än tre gånger och i såfall vilken?


Vem? Jag?

Jag vet inte, men ibland känns det som att ens granne liksom inte alls känner en.


Jag känner många människor som hade skrattat i flera minuter åt mig om jag sagt att jag stickade bebiskläder på fritiden. Men visst var det snällt av Ulla att sätta tidningen utanför vår dörr.

SOV!

Idag har bloggen haft lite paus. Dels för att jag inte varit på humör, då lillfisen natten till idag bestämde sig för att 02.30 var morgon. Efter två och en halv timme lyckades jag övertyga henne om att så inte var fallet, men var då relativt mör själv. Dagen har använts till allmän återhämtning och ikväll bestämde vi oss mycket samstämmigt för att se på film tillsammans istället för att sitta vid varsin dator. Därav inget bloggande alltså.

I fruktan inför ännu ett väldigt, väldigt tidigt uppvaknande inatt går så denna hulda småbarnsmor till sängs och hoppas på att kanske få sova till åtminstone fyra. Hmm? Kanske? Wish me luck! Och, om jag inte sagt det förut, vilket jag är ganska säker på att jag har, men det tål att upprepas: Ni utan småbarn, SOV!

En dag i solen

Idag har maken varit ledig från jobbet, och då säger vi hazaa! Lillfisen firade med att vakna 05.40. Då sa vi inte hazaa, men eftersom vi varit två om barnomhhändertagandet fick alla inblandade sova allt vad de behövde innan klockan elva. Därefter har vi med en överpackad väska spenderat hela dagen i solen. Vasa? En bildkavalkad säger ni? Här kommer den!

Lunch på makens jobb. Majs och typ tre skedar lax accepterade fröken till lunch idag. Men glad var hon! Ganska fascinerad verkade hon också vara av herr Ranelid som satt vid ett bord i närheten. Han sa ingenting om att vi skulle bära vår dotter som den sista droppen vatten eller nånting, men jag antar att han tänkte det för sig själv. Eller så tänkte han att hon var ett litet mirrrrrrrakel som åt majskorn men inte jordgubbar. Fast det är ju sånt vi aldrig kommer att få veta säkert.

Ankmatning.

Känner igen minen?

Sen var det dags för en liten akut-nap för Isabelles del, under vilken vi passade på att köpa en äggklocka eftersom den gamla förorsakats, men därefter var det dags för lite parkhäng, under vilket bägge föräldrar var väldigt tacksamma för att solhatten fick sitta kvar på bebishuvudet hela tiden. Bara en sån sak, liksom.

Och innan den stora Henrik-tog-ifrån-mig-iPhonen-jag-lekte-med-och-ringde-upp-folk-ifrån-katastrofen lyckades vi fånga den här bilden. Inga bilder togs under själva katastrofen. Den var mer som ett epilepsianfall, det vill säga gör vad du kan för att undvika att bebisen skadar sig själv under utbr... förlåt, anfallet.

Efter ett glas retsina på Kamaki på vägen hem, för att kompensera för alla de glasen retsina vi inte fick dricka förra sommaren (hard blow!) gick vi hem och åt middag på vår balkong. Lillfisen åt svindyr Hipp-mat på burk, men gillade nog ändå bäst att äta vår spagetti.


En bättre dag

Idag har föräldraledigheten behandlat mig långt bättre, kära vänner. Jag antar att jag igår behövde liksom slängas i på den djupa änden för att inse situationens seriositet. Eller nåt. Idag har lillfisen varit alldeles charmerande trevlig nästan hela dagen. Hon har till och med ätit utan att gråta! Inte mycket mat, men ändå tycker jag att mat utan gråt räknas som en ganska stor succé. Nu sover hon som en liten prinsessa efter en tiominutersnattning och den hulda modern har hällt upp ett litet glas vin till sig själv, ety imorgon är maken ledig och har lovat att gå upp med lillfisen när hon slår upp sina himmelsblå. Höga berg och djupa dalar, den där föräldraledigheten.


Hemtentan

Förresten, jag har ju glömt meddela att:

det gick såhär bra på hemtentan! 19 av 20, jojo, inte helt illa pinkat om man får tycka något själv.

Idag hoppas jag på en dag av mindre trots och raseriutbrott. Hon har dock redan haft två större utbrott, så jag är inte helt optimistisk eftersom klockan trots allt bara är åtta på morgonen. På agendan idag står parkhäng på filt. Förhoppningsvis orsakar detta inte så många utbrott, men jag återkommer i den frågan.


Mammaledig

Alltså, det här med att vara hemma och ta hand om barn. Ingen bit kaka, I tell you! Jag är helt utmattad efter en dag av matvägran under frukost, lunch och middag. Det enda som passerat läpparna utan protest har varit sådant som kommer på flaska. Nu sover den lilla marodören, som dessutom kommit i någon slags trotsålder och timmarna innan sänggåendet har velat ha allt hon inte kan få (typ glasburkar, knivar och tavlor) och när hon inte fått det kastat grejer runt omkring sig, bankat med grejer i bordet och kastat sig handlöst baklänges mot golvet med huvudet först. Pust och stånk, I tell you! Denna hulda moder är helt slut.

Ett av dagens mer uppskattade ögonblick.

Nya lära-gå-skorna var också ett uppskattat inslag. De kostade dessutom nästan lika mycket som mina Converse-skor.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!