Det gick bra. Ni kan andas ut.

Jag klarade av att ha en puttrande gryta på spisen utan att bränna vid bottenskiktet. Jag har också undvikit det fiasko som en gång drabbade oss. Efter att ha tillagat en liknande laddning med bolognese för många år sedan ställde vi den på balkongen för avsvalning över natten. Dagen efter gick vi till skola/jobb och tänkte inte på någon gryta. Tyvärr var det inte på vintern, utan mitt i den gassande vårsolen. Ingen av oss vågade riskera en eventuellt ganska kraftig matförgiftning, så hela den härliga bologneseladdningen gick rätt i soporna. Det var en sorglig dag och vid tanke på denna dag känner jag att jag fortfarande får lite ångest. Men, åter till idag. Idag har alla mustiga åtta påsar fyllda med bolognese för gott och väl två personer lagts in i frysen, och såvida inte frysen går sönder (tar väldigt mycket i trä) ska varenda smula förtäras tillsammans med rykande varm spagetti och nyriven parmesanost samt ett obligatoriskt glas rödvin. Eller, kanske två glas.

Idag har varmvattnet varit avstängt igen, så det turkosa hårbandet har återigen kommit väl tillpass. Jag kände mig dock i behov av att ta en dusch, så jag tänkte på kallduschen jag nyttjade varje dag under Roskildefestivalen 1998. Den kalldusch som var gratis och nyttjades av allsköns slödder, inklusive mig själv då. Jag tänker att alla som tycker det är ok att dricka solvarm öl måste räknas lite till slödderkategorin, men ber om ursäkt ifall någon känner sig oskyldigt anklagad och menar att vissa smakämnen kommer fram på olika pikanta sätt i just solvärme.
 
Nåväl, vi kommer ifrån ämnet. Jag tänkte alltså att en kalldusch i hemmets privata vrå minsann skulle vara en picknick i parken i jämförelse, men jag glömde räkna in en sak i ekvationen. Jag har liksom hunnit bli 13 år äldre sedan den där festivalen. För 13 år sedan drack jag körsbärsvin på kolonitak och hånglade med killar som gick elprogrammet på Rönnowska som knappt kunde stava till sina egna efternamn. Just det. Mina krav har sedan dess successivt höjts, förvisso via suboptimal levnadsstandard tillsammans med 150 höga spanjorer i diverse hus utanför Dublin, men ändå. Att ta en kalldusch i hemmets lugna vrå är alltså INTE en picknick i parken. Nästa gång hoppas jag att de meddelar när de tänker stänga av varmvattnet, så att jag kan planera mitt duschande. Jag kan inte leva sådär bohemiskt längre, for the love of God! Jag är 31 år gammal och behöver stabilitet och trygghet. I tell you!

Kommentarer
Postat av: Anna

Detta med solvarm öl på festivaler är ju lysande. Ibland är den där första morgon-ölen det enda som gör att man inte packar väskan och drar hem på direkten. Jo, alltså även jag börjar bli äldre. Men nån festival till ska det nog bli. Och då gäller det att ha gott om öl till hands.

2011-09-28 @ 00:47:48
URL: http://www.life-of-anna.blogspot.com/
Postat av: Kikki

Aj löv jo!

2011-09-28 @ 14:32:42
URL: http://theantigonish.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!