Pretentiös?


Idag är bloggen något slags... gul. Försöker mig på det där med att designa min egen blogg och navigerar mellan olika hopplösa bokstavskombinationer. Nu är den alltså gul. Jag vet faktiskt inte om det riktigt var meningen, men låter den vara gul ett tag till. Behöver desperat min blogg-first aid-hjälpare. Har försökt muta henne med vin, så får se om det fungerar.

Slötittar på en av mina favoritfilmer, Bridget Jones. Jag försöker låtsas att jag är världsvan och intellektuell. Bläddrar i Krig och Fred med ena handen och häller upp ett glas rödvin med den andra. Tittar på Himmel över Berlin och dricker en kopp Earl Grey first flush. Sanningen är en annan. Jag har läst de första hundra sidorna i Krig och Fred, men när den 30:e personen med tre långa ryska namn presenterades gav jag upp och slängde boken i soporna. Himmel över Berlin gillade jag faktiskt på gymnasiet, men när jag såg den igen häromdagen fattade jag ärligt talat bara hälften. Antar att det är bortkastat att se om den röda, vita och blå filmen igen.

Nu är jag alltså nedgraderad till Bridget Jones, SATC och Marian Keyes. Bättre det. Glömmer aldrig en överpretentiös tjej som gick i min franskagrupp på gymnasiet. By the way, hela min gymnasieskola var överpretentiös. Iallafall, på franska skulle vi på franska säga vad vi hade för mål i livet. Då säger denna tjej (lång sammetskjol, hennafärgat hår, håriga armhålor och stora svarta glasögon. Ni känner till typen.): "Je veux vivre dans un arbre!"
Jag vill bo i ett träd?! Seriöst?! Skjut mig! Hade min franska varit bättre hade jag sagt "När jag blir stor vill jag bli en sån som hugger ner träd som det bor konstigt folk i". Je veux etre quel' qu'un qui sågar ner les arbres avec les gens qui sont skumma. Något sånt blir det nog på franska. Jag har hittat henne på facebook, men jag kan inte utröna om hon bor i ett träd nuförtiden.

Kommentarer
Postat av: Kitty

Jag kommer!

Och jag vill också bo i ett träd, fast ett sådant där man stöter på i Kenya (har jag minsann hört) på safari, med ett hotell i. Där vill jag bo!

Håriga armhålor hoppar jag över. Hoppas bruden bor i ett annat träd och inte i mitt.

2010-05-31 @ 09:41:31
URL: http://antigonish.blogg.se/
Postat av: Elna

Ha ha ha, jag vet precis vem du menar!! Föredrar helt klart "avus dormit summa in arbore". =D

2010-05-31 @ 15:46:05
Postat av: Kattis Korv

Jag vill ju inte blåsa i min egen tuta men själv var man ju smått briljerande i ämnet på högstadiet. Uppgift:



Översätt följande mening till franska: "Bordet där borta vid fönstret, går det bra?"



Min översättning: "La-bas, c'est bon?"

2010-05-31 @ 23:26:00
URL: http://metrobloggen.se/kattiskorvapa
Postat av: Smugglosmurf

Jo, jag minns hur du excellerade i ämnet. Bara du kunde den korrekta översättningen till namnet på den chica dambutiken "Chez Bibi". Tydligen var det "Kött-Bibi".

2010-06-01 @ 11:08:16
URL: http://smugglosmurf.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!