Professor stolle

Ibland läser man sådant som får en att se rött och börja spruta rök och eld ur näsborrar och öron. En vän på facebook länkade till artikeln för att uppmärksamma oss på vansinnigheten i denna professors påståenden. Därefter förväntar man sig att folk ska kommentera länkens bissarhet (riktigt ord?). Och det gör också de flesta. Utom ett par tjejer, som håller med denna stolliga professor som tycker att mödrar ska stanna hemma med sina barn i tre år och att pappor är helt inkapabla till att ta hand om små barn för att de "sticker iväg till kompisar och kanske super" när de är pappalediga.

Det är egentligen de tjejerna som skrämmer mig mest. För professor Annika Dahlström bemöts snabbt och lätt av välutbildat mothugg där såväl hennes argument som hennes källförteckning sågas jäms med fotknölarna i den här artikeln. Men tjejerna som kommenterar på facebook går runt bland oss andra och litar inte på att fäderna till deras barn är kapabla att ta hand om sina egna barn. De är klumpigare och våldsammare med barnen och "statistik visar" att fler barn skadas i hemmet sedan pappor började ta ut mer föräldraledighet".

Vad det är för statistik får vi aldrig veta. Kanske för att den inte finns? Jag har inte letat. Jag behöver inte leta. Varje morgon cyklar jag till jobbet trygg i förvissningen om att maken tar excellent hand om vår dotter på dagarna. Hon gråter inte när jag går, men hon blir glad när jag kommer hem på eftermiddagarna. Visst saknar jag henne på dagarna, men jag tycker också att det är riktigt kul att vara tillbaka på jobbet. Jag vägrar tryckas ner av folk som hävdar att dottern på grund av detta kommer att bli osäker, fet samt hjärt- och kärlsjuk.
Om hon överlever makens våldsamma behandling överhuvudtaget vill säga. Tydligen har han både sämre syn och hörsel och har inte möjlighet att se vår dotters behov. Fast om du frågar mig så är hon både välnärd och glad. Ibland har hon fläckar av katrinplommon på sina kläder, men då säger jag bara till mig själv att maken ju faktiskt ser sämre än jag och låter det passera. För vad är väl en katrinplommonfläck på bodyn när allt kommer omkring?


Se själva så kreativ han är!

Kommentarer
Postat av: Kikki

Ohoj!

Jag valde att inte ens kommentera den artikeln, den var liksom inte ens värd besväret. Kan bara påpeka att mina två terrorister har tack och lov tillbringat mycket tid med sin (fantastiske)pappa i perioder så jag kunnat jobba. Det väger liksom upp när han är borta i perioder också. Pappor (eller manliga förebilder i omgivningen) ger barnen så mycket som mammor inte kan hur mycket de ens försöker, på samma sätt som mammor (eller kvinnliga förebilder i omgivningen) ger barnen saker papporna inte kan. Så är det bara och som barnpedagog kan jag bara understryka vad alla borde fattat vid det här laget, det är inte könet på föräldern som avgör barnens väl och ve. Skäms på alla som inte fattar det.



Och förövrigt har din eminente make varit en en stor, trygg och excellent del av min uppväxt och uppfostran så jag är mer än övertygad om att Newt har det fullständigt strålande med papsen. Frågor på det?

2012-01-20 @ 12:14:04
URL: http://www.theantigonish.wordpress.com
Postat av: Malin

Har sett artikeln delas av många av mina vänner men ingen som kommenterat har hållt med om något av det hon påstår.

2012-01-20 @ 16:47:17
Postat av: Anonym

bisarrhet:)

2012-01-21 @ 11:50:50
Postat av: Johanna

Efter att den där artikeln från 2007 började cirkulera igen var det några kloka forskare och statistiker som gjorde slag i saken och undersökte sanningshaltern i påståendena. De kom fram till följande föga förvånande resultat: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/barn-inte-mer-skadade-nar-man-ar-hemma_6799681.svd

2012-01-27 @ 09:35:22
URL: http://jiaozi.davidkarlsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!