Effektivitet

Dagen har varit mycket effektiv. Efter att ha tagit hand om en handfull mycket sympatiska gubbar på jobbet tog jag ett djupt andetag och gick hem till packning. Flytten kommer att gå av stapeln nästa lördag och vi försöker lära oss av vår senaste flytt. Det var från en etta. Vi hade packat... ingenting den dag vi skulle flytta. Eller snarare packat väldigt lite. Det tog tolv timmar att flytta, och ingen fick någon mat eller dryck under den tiden (Förlåt!). Jag och maken var apsjuka och gick på Bamyl-koffein för att överhuvudtaget ta oss ur sängen.

Denna gång ska det INTE bli så. Därför är vardagsrummet packat, vindsförrådet genomgånget och de som hjälper oss nästa lördag ska få både mat och dryck med korta intervaller. Om en vecka kommer alla saker att vara nedpackade.

Annan finfin effektivitet som förekommit idag är att möblerna äntligen lagts ut på Blocket. Finfin sida det där. Expeditbokhyllan är tingad redan och ska hämtas imorgon bitti av hugad spekulant som själv hämtar och monterar ner. Nytillkommet på försäljningslistan är en massiv garderob från ILVA som är oerhört praktisk, men ruskigt otymplig att flytta. Någon som behöver en garderob?

Har även anmält ny adress på adressandring.se samt kontaktat gamla ägaren till lägenheten och undrat varför HAN inte har adressändrat. Det undrar de nog även på Intrum Justitia och alla andra räkningsställen som försökt nå honom sedan i november. Nya adressen har postbox som vi inte kollat i direkt, men när vi väl gjorde det hittade vi massa överraskningspost till honom.

I helgen kommer det att jobbas och all annan ledig tid ägnas åt vidare packande och viss frakt av kartonger till nya lägenheten i förtid så att stora flyttdagen blir mindre lång.


Har jag nämnt att jag hatar att packa? Jag hatar nämligen oreda. Och packning innebär automatiskt oreda. I början levde jag i en illusion av att jag skulle sortera massa papper och sätta in på ett strukturerat sätt i pärmar. Precis efter i början, mer specifikt ca fem minuter in i början av sorterandet, insåg jag att det skulle ta alltför lång tid i kombination med att det troligtvis skulle ge mig en större hjärnblödning. Papper är nämligen en annan sak jag hatar. Jag vill automatiskt slänga papper. Alla papper. Så fort som möjligt. Tyvärr måste papper ofta sparas. Tydligen måste gamla räkningar sparas i flera år. Var är det meningen att alla dessa papper ska förvaras egentligen? I denna lägenheten sparas de i ospecifika högar på ospecifika ställen, vilket resulterar i att man aldrig hittar det papper man behöver hitta när man behöver hitta det, även om det alltid garanterat finns någonstans.


Aslan tar packandet med ro än så länge. Flyttdagen kommer troligtvis att bli en annan femma, men för tillfället njuter hon av att välta ner grejer, rusa fram som ett jehu, hoppa ner i tomma flyttlådor och hoppa upp och skrämma slag på både sig själv och oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!