Det var det där med armhålan

Alltså, det här med den där håriga armhålan som råkade hamna i kameravinkeln i slutet av lördagens melodifestival. Snacka om att den stackars armhålan de senaste dagarna har symboliserat precis vad som är fel på vårt samhälle. Och ni vet precis varför.

Ser ni på Sveriges värsta bilförare på torsdagar? Där är det med en kille som är det mest osmakliga schabrak jag någonsin skådat på tv. Han är både ful, fet, korkad och vräker ur sig den ena mer sexistiska kommentaren än den andra. Jag är helt säker på att han inte har rakat sig under armarna heller. Men det är ok. En man behöver aldrig försvara varför han ser ut som en bilolycka och han behöver inte bry sig om osmickrande kroppsbehåring. Han behöver inte framhäva en kroppsdel, gömma en annan och ursäkta sig för sin existens. På bästa sändningstid sitter den där osmakliga människan och säger korkade grejer och boxar på sin kusin i förarsätet vecka efter vecka, och inte någonstans har jag läst något om hur äcklig han är. Men när en glad kvinna i publiken till Melodifestivalen håller upp armarna i luften när Loreen vinner så blir det riksnyheter i en vecka.

Vi kvinnor får gärna vara med på tv och visa upp oss och sådär. Vara ute bland folk på stan och så. Vi ska bara se till att vara representabla och något fint att vila ögonen på. Fast... vi ska helst inte ha på oss för utmanande kläder. Då kan vi bli för mycket ögongodis och fresta lite för mycket. Och då får vi skylla oss själva. Eller, inte skylla oss själva, men, ja, alltså, alla vet ju hur flirtiga vi kvinnor kan bli på fyllan. Sänder ut fel signaler och så. Då kanske man får räkna med vissa konsekvenser. Tunn linje att balansera på det där. Ögongodis, men ändå inte för mycket ögongodis. Rakade armhålor, men inte för urringad topp. Rakade ben och höga klackar. Men inte för höga klackar. Gärna kjol. Men inte för kort.

Kan vi inte bara för enkelhetens skull säga såhär: Raka dina armhålor om du vill, men låt tjejen på tv som diggade Loreen låta bli att raka sina. Allt det hat du känner över håret under hennes armar tar du sen, och så omvandlar du det till energi att bearbeta våra makthavare för att få dem at inse att det är år 2012 och att det verkligen börjar bli på tiden att män och kvinnor får lika lön för lika arbete. Kan vi säga så? För ni vet lika väl som jag att det där armhåret bara var jävligt löjligt att tycka någonting om överhuvudtaget.

Kommentarer
Postat av: Malin

Jag tycker inte att det är konstigt att man hajar till när man ser det. Det är i dagens samhälle inte speciellt vanligt att se numera. Men från det till att bli upprörd och hata som du säger är ganska långt. Tror det är många som noterade det men inte speciellt många som blev verkligt upprörda. Tror snarare det är så att "hatarna" är väldigt högljudda ang sina åsikter, men så är det alltid oavsett vilka åsikter det gäller.

2012-03-15 @ 00:05:25
Postat av: Peter

Man varken kan eller får godkänna sådant beteende då förtryckande och direkt mobbande åsikter vädras.

Inte om man har ett uns moral och medmänsklighet i kroppen.

Då är man blind eller vänder bort blicken från vad sådant beteende kan leda till, speciellt för unga människor.

2012-03-15 @ 07:24:35
Postat av: Malin

Tycker iofs inte att det var det jag gjorde.

2012-03-15 @ 08:56:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!