Sjukstuga

Efter att ha haft en mycket trevlig middagsbjudning/ spelkväll igår har maken nu däckat fullständigt i sin förkylning. Ni vet, vi kvinnor vet inte hur det känns när en man är riktigt, riktigt förkyld. Dottern fattade inte alls det där med att hon fick vara uppe längre igårkväll för att hon skulle sova längre imorse. Alltså somnade hon klockan 21 igårkväll och vaknade tjugo över sex imorse med glada jollerljud. Och när maken är sjuk så finns det inte mycket annat för denna smugglosmurf att göra än att lämna sängens underbara mjukhet och värme när dottern kallar. De senaste fyra timmarna har vi ätit välling, druckit kaffe, krupit på golvet och bevakat det socialdemokratiska läget på Nyhetsmorgon.

Nu sover dottern middag och maken har återigen däckat i feberhallucinationer efter att ha druckit ett glas vatten och ätit en banan. Grannen ovanför lyssnar på något som låter som de där indianerna som spelar på gator och torg. Eller så kan det vara Julio Iglesias. Slemmigt är det i vilket fall som helst. Och högt.

Snart ska jag eventuellt ta en dusch och sedan kanske ta en promenad längs havet med dottern. Jag tror nämligen inte att maken är så upplagd för att åka till Ikea längre. Jag tror att han tycker det är illa nog att han är förkyld och vill troligtvis inte umgås med en tredjedel av Malmös befolkning på ett möbelvaruhus. Troligtvis alltså.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!