Flyttstäd

Idag var det så dags att ta tag i ännu en av de tusentals uppgifter som omgärdar en flytt: Bokning av flyttstäd. Internet är så finurligt ibland så man undrar hur man någonsin klarat sig utan det. Allt man gör när man önskar en tjänst, vilken som helst (iallafall laglig sådan), är att gå in på en sida som heter offerta.se. Där skriver man vad man önskar, hur man önskar det samt när man önskar få det gjort i kombination med sin mailadress och telefonnummer. Sedan sätter man sig och väntar.

Den första som ringer är en man. Han förvirrar både mig och sig själv med sin dåliga svenska. Han frågar om jag "har" rutavdrag. Jag är på vippen att fråga vad han menar med det, men hejdar mig när jag inser att detta skulle ta oss in i ett oändligt hav av missförstånd, så jag svarar ja. Är det jag som är konstig, eller är det inte han som utför tjänsten för attt sedan få halva avgiften utbetald av staten?

Den andra som ringer har nog bara skummat min annons. När jag säger att det finns en inglasad balkong säger han "oj" på ett bekymrat sätt och blir därefter helt tyst i 25 sekunder. Han fortsätter att ställa olika frågor och hans svar på de flesta blir just "oj", som om jag just förklarat att jag bor på en soptipp full av skadedjur och kärnavfall, som jag önskar skinande ren innan nästa veckas slut. Efter att ha frågat klart ger han mig ett prisförslag.

Den tredje som ringer låter nervös. Hon frågar om takhöjd, och blir märkbart ställd när jag inte kan ge henne ett exakt mått. Däremot gillar hon att det inte finns stuckaturer. Hon tycker INTE om inglasade balkonger, det hörs klart och tydligt. Helst vill hon städa i två dagar. Det går bra, förutsatt att hon inte tar betalt per timme.

Den fjärde som ringer tror att jag ska bestämma mig för att anlita henne på stört, fast jag står på Willys och väljer ut apelsiner när hon ringer. Hon frågar vad jag vill ha gjort. Jag blir förvirrad och säger "Eeh... allt". Vem anlitar flyttstäd för att göra halva jobbet själv? Hon frågar vad jag vill betala. Jag blir förvirrad igen och uppger de andra offerterna. Hon blir tyst (men säger tack och lov inte oj). Efter en relativt lång tystnad hävdar hon bestämt sin suveränitet inom flyttstäd och ger mig ett pris som förvirrar mig ytterligare. Ett kvadratmeterpris minus moms. Jag står fortfarande på Willys fruktavdelning och är relativt trött efter en dags packande och sorterande. Jag ber henne att maila sin offert. Hon vill återigen veta om jag ska anlita henne. Suck.

När jag kom hem och fick fram en miniräknare och lärde mig hur man lägger till moms insåg jag att hennes pris var i det närmsta halva priset jämfört med övrigas, fast det på henne själv lät som att hon var helvetesdyr. Frågan är varför det är så billigt. Jag är misstänksam. Ska sova på saken.
Gud vad tacksam jag är över att det finns folk som vill arbeta med sådant här. Det måste vara världens hemskaste yrke. Bortsett från op-syrra. Op-syrra är det tråkigaste arbete jag kan tänka mig. Hellre skulle jag jobba som gatusopare. Då får man iallfall klia sig på näsan om man vill.


Kommentarer
Postat av: Malin

Anledningen till varför de vill veta om du ska begära rut-avdrag är för att de i så fall ger dig ett dyrare pris. Tex om du inte ska begära rut så ska du betala 100 kr. Om du ska begära rut så ger de dig ett pris på 130 kr som du sen betalar 50% av. Alltså lurar de dig, du får inte 50% avdrag på orginalpriset. Samma sak med rot-avdraget :-S

2011-01-03 @ 23:23:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!