Lingula geographica

Dessa tandhygienister. Vad driver en människa till att bli tandhygienist? Idag har jag besökt min. Han är väldigt trevlig, och väldigt urskuldande för den tortyr han utsätter mig för en gång varje halvår. Idag bedyrade han till exempel att han inte får ut något av att se sina kunder gråta av smärta. Jag hävdade tappert att besöket var fin övning i att hantera smärta inför förlossningen, och då sa han (även om jag tror att han hittade på det för att vara snäll) att vissa kvinnor tycker att tandstensborttagning är mer smärtsamt än en förlossning.

I all den snälla andan som försiggick kände jag plötsligt behovet av att vara pinsamt uppriktigt. Jag hörde mig själv i snabb takt berätta först att jag inte använt tandtråd alls de senaste fem månaderna och därefter att den tandborste jag fick av honom, inte förra gången jag var där, utan gången innan det, är tandborsten jag fortfarande använder. Tandtrådsinformationen tog han bra, men när han hörde informationen om tandborsten (den rosa, om ni minns) började han stamma: "Men... men... det var ju i februari förra året..."
Storartat nickade jag allvarligt och stod upp för det grymt ohygieniska i detta och tog helt på mig ansvaret för det blödande tandköttet. Jag tror att det imponerade på honom, för jag fick en tub med antibakteriellt gojs av honom OCH en ny tandborste (klart, eftersom jag inte verkar vara kapabel att faktiskt gå och köpa en ny när den gamla börjar fälla av sig strån).

Därefter var besöket nästan slut, men först efter att en tandläkare kallats in för att ta en flukt på min nytillkomna lingula geographica. Vi gamla latinare är ju väl bekantade med begreppet som på svenska är mer känt som geografisk tunga. Det betyder att jag har skumma mönster på tungan. Som världsdelar ungefär. Tandläkaren skulle titta på det för att konstatera att det inte var cancer. Det var inte cancer. Tur att det bara var geografisk tunga.


Kommentarer
Postat av: Kattis Korv

vad i... är det DET jag har! Dessa besynnerliga plättar av platt på tungan. Ser ut som rosa fält av frånvaro av smaklökar. Skördade fält.

2011-02-13 @ 17:03:41
URL: http://metrobloggen.se/kattiskorvapa

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!