Skepparkrok och Skånetrafik

Igår vaknade vi tidigt (hmm, nåja) för att bege oss iväg till Skepparkroken för ett besök hos Elna och hennes förädrar. På tåget drack vi tyvärr Loka rooibos och citron. Jag gillar citron, så det måste varit rooibosen som smakade mård. Tummen ner för rooibos alltså. Loka likes Africa, Johanna hates rooibos.

Efter en hyfsat lång tågresa till Ängelholm (Skånetrafiken visade sig från sin bästa sida faktiskt, inga förseningar eller någonting. Däremot fick vi se Häljarp, Kävlinge, Ramlösa, Ödåkra och tusen små byar till på vägen där tåget stannade. Men det var nog mest vårt eget fel) bytte vi till en skumpig liten buss (läs vanlig stadsbuss. Bara jag som försöker skapa lite landsbygdsromantik, men det var inget konstigt med bussen). Vi gick av nedan. Koskräck som synes.





Blev mycket glada över att Elna snabbt hämtade upp oss och körde oss till världens idyll (Skepparkroken då alltså). En mycket skön och avslappnad semesterdag/kväll följde med sol, bad och grillning. Precis vad doktorn ordinerade till min semester.

På vägen hem hade Skånetrafiken surnat till och valde som vanligt att ha en mastodont försening. Efter att ha återupplevt den krog som tidigare hette Snaps höll vi precis på att missa tåget, eftersom Skånetrafiken tyckte att de nog kunde åka ett par minuter tidigare än vad de först hade skrivit. När vi lämnade perrongen för Snaps stod det ny tid 23.35. I själva verket lämnade tåget perrongen 23.32. Vi hann med precis, men hade annars satt upp en saftig hotellnota på tidigarenämnt företag.
Tydligen tycker de inte att de själva har någon skyldighet att bidra med service som att tågen går i tid, dräglig tågmiljö eller annat som underlättar resan. Vi som passagerare ska däremot stå till tjänst med att vid förseningar (med en utsatt ny avgångstid) stå kvar på perrongen i 35 minuter och bara vänta andaktsfullt på att tåget eventuellt kanske går lite tidigare. Sommarkort i all ära, men Skånetrafiken håller på att ge mig ett aneurysm.

Idag, alldeles strax, när jag har packat bara, åker vi iväg till Kiatorp. Peter ska måla, jag ska semestra! Håll tummarna för attt katten uppför sig i bilen, så som hon gjorde sist.

 


Kommentarer
Postat av: sandra

ja, usch den där lokan var inte alls god :S

2010-08-01 @ 20:24:13
URL: http://wearenowhere.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!